FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer is Oxygen Festival?


Zaterdag 14 september van 12:00 tot en met zondag 15 september 19:00u
Waar is het feestje?


Oxygen Festival vindt plaats op Vliegbasis Twenthe.
Een waanzinnige locatie, een voormalige F16 landingsbaan met stoere shelters en kazernes, die we omtoveren tot een warm festival met camping
Wat is de minimumleeftijd?


Voor deze fijne shot ‘zuurstof’ op het Oxygen Festival moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Zorg dat je legitimatie bij je hebt, hier kan naar gevraagd worden, juist ook als je er verbluffend jong uitziet.
Food & Drinks hoe zit dat eigenlijk?


Het is niet toegestaan om eigen eten & drinken mee naar binnen te nemen. Ook niet als je met de camper komt. We moeten hier streng op toezien. Uiteraard is er een mooie ‘foodhal’ en een gezellige lange ontbijttafel op de zondag. Tip: Je kunt vooraf al munten bestellen in de ticketshop tegen voordeliger tarief.
Zijn er lockers op het festival?


Op Oxygen Festival kun je lockers huren zodat je je waardevolle spullen veilig kunt opbergen. Ze zijn te huur voor 2 dagen en vooraf via de ticketshop al te reserveren!
Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?


Jazeker! Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je om je ticket vooraf te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken. Zet je scherm instelling op maximale helderheid, dan gaat de check in op de locatie ook op maximale snelheid. Een old skool print meenemen mag ook, alleen wij denken een beetje mee aan het milieu.
Cash of pinnen tijdens Oxygen Festival?


Wij accepteren contant geld, maar je kan ook pinnen. We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat pinnen werkt maar mocht er iets misgaan op technisch gebied, is het fijn als je cash meegenomen hebt!
Tot wanneer kan ik online of ‘ aan de deur’ tickets kopen?


De tickets zijn online verkrijgbaar t/m zaterdag 14 september 12:00 uur (indien niet voortijdig uitverkocht). Indien er nog kaarten over zijn, zullen deze op zaterdag 14 september bij de entree worden verkocht.
Help! Ik heb een ticket gekocht maar niet ontvangen óf kan het nergens meer terugvinden.


Ga naar de inlogpagina van Tibbaa Log in met je Tibbaa account Kies bovenin het menu > E-mails of Bestellingen Zoek de desbetreffende e-mail/bestelling Kom je er niet uit? Geen probleem! Je kunt altijd contact opnemen met Tibbaa Customer Service via de e-mail of telefoon.
Kan ik veilig een ticket kopen of verkopen via Ticketswap?


Ja, dat kan! Maar alleen als je echt een goede reden hebt om niet te gaan, want de eerste editie van Oxygen Festival wil je niet missen!
Kom je op de scooter, brommer, (vouw)fiets, of ox(ygen)board?


Wij vinden het allemaal prima! Je kunt je vervoersmiddel op eigen risico parkeren in de (gratis) fietsenstalling. Neem een goed slot mee, want het is niet bewaakt. Volg de bewegwijzering vanaf de entree en je komt vanzelf bij de stalling terecht. Zet hem wel op de juiste plek neer, want fietsen of brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd.
Doen jullie ook aan Kiss and Ride?


Absoluut! Past heel goed bij het Oxygen Festival. Word je weggebracht en hopelijk ook weer opgehaald, maak dan gebruik van de “Kiss & Ride” locatie. Deze wordt duidelijk met borden aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel bezoekers als chauffeurs. De politie handhaaft de parkeer- en stopverboden zeer streng.
Waar parkeer ik mijn auto?


Als je met de auto komt kan je uiteraard bij ons - tegen betaling - parkeren. Je kunt vooraf in de ticketshop een parkeerkaart kopen, wel zo handig, of ter plekke contant of met pin betalen.
Neem je een taxi?


Prima plan, zolang je bagage en eventueel zelf meegebrachte tent in de taxi past, kun je je prima bij Oxygen Festival laten afzetten. Als de chauffeur netjes de borden ‘Taxi’ volgt richting de taxistandplaats, hoef je echt niet ver meer te lopen richting het festivalterrein ligt.
Hoe zit dat als ik met de trein wil komen?


Vanaf NS-station Enschede Centraal kun je zowel met buslijn 60 (richting Oldenzaal) alsmede lijn 62 (richting Denekamp) naar het Oxygen Festival toe. Uitstappen doe je bij halte “Lonneker-Landheerweg”. Vanaf daar is het nog 1,8km / 21min lopen naar de ingang van het festivalterrein.
Is roken toegestaan en zijn er sigaretten verkrijgbaar?


Ja, maar alleen in de openlucht. In de binnenlocaties mag er niet gerookt worden. Houd er verder rekening mee dat er GEEN sigaretten te koop zijn, zorg dus dat je voldoende meeneemt.
Kan ik Oxygen Festival verlaten en weer terugkomen?


Het is helaas niet toegestaan om het festivalterrein te verlaten en weer terug te komen. Er is echt voldoende eten, drinken, muziek en gezelligheid op het festival, dus weinig reden om even weg te willen. Wil je aan het einde van de avond lekker thuis slapen of logeren bij je tante in Twente, dan is dat ook mogelijk. Met een weekender ticket kom je de volgende dag gezellig weer dansen. Dat noemen we OXGN Service!
Zijn jullie voorbereid op slecht weer?


Tijdens Oxygen Festival zijn de stages overdekt. Daarnaast hebben alle stages een verharde ondergrond waardoor we geen last van modder krijgen. Alle accommodaties die we verhuren zijn waterproof. Zorg alleen zelf voor een poncho of waterproof mascara als je naar je Tipi terugloopt.
Mag ik foto's en video’s maken?


Op Oxygen Festival is het in principe toegestaan om foto’s en video’s te maken met je mobiele telefoon. Maar wees een beetje begripvol en respectvol naar elkaar, want niet iedereen is even fotogeniek of houdt ervan om ‘in the picture’ staan.
Help, ik heb een FAQ die er niet bij staat, en nu?


We hebben overal een antwoord op bedacht, dus staat jouw vraag er niet tussen stuur een e-mail naar: info@oxygenfestival.nl of stuur ons via Facebook een berichtje!
Bij wie koop ik de tickets en wie is Stichting Sisow?


Oxygen werkt samen met de bekende ticketing provider Tibbaa. Je wordt via de Oxygen website door gelinkt naar onze Ticket Shop bij Tibbaa. Alle ticket inkomsten worden door Tibbaa op een veilige derdenrekening gezet. Je zult op je bankafschrift dan ook zien dat de betaling van jou aan de Stichting Sisow waar de derdenrekening ondergebracht is.

Blijf op de hoogte

© 2019 Eventureers BV

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle